樓主: toshinko
收起左側

[分享] 最頂級的中置喇叭 Focal-jmlab Center Utopia

[複製連結]

原帖由 raydog 於 2010-4-2 18:09 發表
之前在店家看到Sub Utopia II Subwoofer
巨獸一隻,我的SW1000真是小巧啊...

這支重低音也是我的目標之一

怕的是我的音響室只有7坪

這支是我聽過最精典的重低音
(我前幾天剛問過 二手要賣10萬 . 台灣有現貨)

雙15吋推挽式重低音 93KG
這才是真正的重低音王
可惜只有500W
但是已經很爆棚的

原帖由 發哥 於 2010-4-2 09:37 發表
興哥的玩具愈來愈大.
也愈來愈完整.
家裡還有音樂科班出身的金耳朵大嫂幫忙調整!!
啊!?
還有續集?!
真令人期待!!

您客氣了

要拍一部續集 也需要點時間

下一次打算換什麼 我不敢預言

反正有錢的時候  我的老屁股就會癢
那時候就會敗光家產了  應該說敗光零用錢

我好不容易找到一隻 CC390,想說至少中置可以打敗你的CC290,沒想到你手腳那麼快,又去扛了一隻怪物回家......

之前聽阿興大您講是想換投影機?

阿興大想換擴大機 , 請問是前級還是後級?

原帖由 dmj 於 2010-4-2 18:43 發表
我好不容易找到一隻 CC390,想說至少中置可以打敗你的CC290,沒想到你手腳那麼快,又去扛了一隻怪物回家......

你想太多了

這支中置在2年前就與我插身而過

我已經遺恨到現在 . 每天都在看是否有人願意拿出來賣

音響展的時候 我還託音寶的人幫我找(你應該知道)

皇天不負苦心人  如果不PO文出去徵求
今天 我還是買不到
因為那位賣家人很好  他看過不少阿興的發言
他是同情阿興 對這顆中置了喜愛才割讓的

去到他家時候 他說他原本打算借我 (他現在沒有在駛用 已經收起來)
不打算賣
我聽到後 連忙叫我老婆趕快把錢拿出來
深怕 賣家後悔........

原帖由 tiger876 於 2010-4-2 18:44 發表
之前聽阿興大您講是想換投影機?

阿興大想換擴大機 , 請問是前級還是後級?

我沒說要換投影機
我是說要買投影機

您誤會了

我要買後級  多聲道後級 您有要賣嗎 ? 最好是5聲道的
我沒有要換擴大機

您都誤會了

看到興哥又換粉棒的中置喇叭...真開心...

唉...啥時才可以找到新家...有新的空間可以玩音響啊...

剛剛看完神話BD  一股說不出的感動
1分9秒的時候 那大鼓的聲音從中置喇叭出來
低頻完全發揮 真的很高興 能找到自己心儀已久的中置喇叭

明天 比較有空 再好好的整理環境與調校
(中置把我的INTEGRA 9.8擋住了 . 要移動器材)

阿興這篇是分享文 我並非要炫耀我的中置喇叭 . 所以請勿過多聯想
區區一顆幾萬元的二手中置喇叭也沒什麼可提的
網路上許多大老 設備動不動就是數十或上百萬的比比皆是
阿興只是一個能省則省 花最少錢卻希望得到最大要求的一位家庭電影院愛好者

也很高興 能與大家分享我的喜悅

我曾經說過 家庭電影院 首重中置喇叭及重低音
今天 這兩樣東西已經達到我的要求
也映證了我說過的 "中置喇叭的重要性"
看電影 它絕對比左右聲道的主喇叭重要很多

以上心得 僅供各位參考

原帖由 west 於 2010-4-2 12:24 發表
一直以來我都不在我視聽空間裝上中置喇叭,因為幾次裝上的經驗。真的很難跟我左右聲道融合。
看了興哥這次的大出血,讓我又有衝動想裝上中置喇叭了!

不過理想而且能跟我的Thiel 2.3融合的中置在哪勒? ...

幾年前在 高雄音響展的時候
我聽過Thiel的喇叭

當時 我印象中 我太太說怎麼聽到一些很細微的雜音
後來店家解釋說 那是這張CD的背景聲音 不是雜音
又仔細的聽了一下   ㄟ真的內
那時的感覺說 這種喇叭價格不貴  東西又好 所以我多少也有留意這對喇叭的二手的訊息

但是 我好像很少看到有人拿這套喇叭當劇院的
所以 我也無法了解到底是哪一支中置喇叭可以相搭配 而且聲音會比較好
它的標準搭配是MCS-1 但是聲音如何 很少人討論

其他 我真的就不知道了

http://www.hometheatermag.com/floorloudspeakers/22/

THIEL AUDIO MCS-1 CENTER CHANNEL LOUDSPEAKER Black

This is an excellent High End Home Theater Center Channel Speaker. This item is in extremely good condition, with no cosmetic flaws, dents, dings, or deep scratches or gouges on the front and sides. There is a pair of small chips in the finish on the inside and edge of one of the 4 mounting holes on the back. This is not uncommon for an MCS-1 that has been stand-mounted. The Thiel cabinets are beautiful and made from fine real wood. The operation is flawless, and offers performance beyond almost anything else in the Hi-Fi market. This particular MCS-1 has been lightly used it in our Home Theater showroom, and operation has been perfect. This item is NOT active all day, used sparingly, and is not touched by anyone other than Audible Elegance staff. This item comes with original box and manual. Thiel Audio is designed and manufactured in U.S.A. Serial Number is 1411. www.audibleelegance.com

More information from Thiel Audio's Website:
- Ideally suited for main, center, and rear channel use.

- Designed to provide maximum performance with vertical, horizontal, shelf, or stand placement.

- Provides great realism for both music and movies.

- Beautiful cabinetry integrates well into any room.

- Delivers very high output.

- Has high (90dB) efficiency.

The MCS1 is a breakthrough loudspeaker for achieving high performance sound from an easy-to-place cabinet in home music and video sound systems. The MCS1's extremely realistic reproduction, combined with high output capability, high efficiency, and magnetic shielding makes it a truly ultimate performance multichannel loudspeaker.

One of the MCS1's most innovative design features is a newly developed coaxial tweeter/midrange driver where the two drivers' diaphragms share the same voice coil. This technique allows the elimination of the midrange/tweeter section of the electrical crossover network as the drivers' structure provides a mechanical crossover. The coaxial mounting results in perfect time coherence regardless of listener position, greatly improving imaging and transient fidelity. The MCS1 uses a 1-inch aluminum dome tweeter and a 3.5-inch aluminum diaphragm midrange. A very low distortion short coil/long gap motor system greatly increases openness and clarity. The two MCS1 6.5 "woofers use metal diaphragms to eliminate resonances in the operating range for very clear and open reproduction. Expensive short coil/long gap, copper stabilized motor systems dramatically reduce distortion. The 2.2 pound magnet increases output capability and efficiency. The phase correct electrical crossover design improves spatial and transient performance. The network also corrects small tonal irregularities, improving frequency response. Pure polystyrene and polypropylene capacitors, and air-core inductors wound wound with high purity copper wire preserves sonic information for even greater fidelity.

MANUFACTURER SPECS:
Driver complement and description: 3-way system with 1" metal dome tweeter coaxially mounted in a 3.5" metal cone, short coil/long gap midrange; two metal cone, short coil/long gap woofers with copper pole sleeve and cast magnesium chassis; dual ported; magnetically shielded
Bandwidth: (-3dB) 47 Hz-23 kHz
Amplitude response: 50 Hz-20 kHz ±2 dB
Phase response: minimum ±10°
Sensitivity: 90 dB @ 2.8 V-1m
Impedance: 4 ohms (3 ohms minimum)
Recommended power: 50-300 watts
Size (W x D x H): 10 x 12.5 x 28.5 inches
Weight: 61 pounds

PLEASE READ OUR TERMS CAREFULLY.

ALL OF OUR ITEMS ARE ALSO AVAILABLE FOR SALE IN OUR CINCINNATI, OHIO RETAIL STORE. WE RESERVE THE RIGHT TO CANCEL AN AD AT ANY TIME IF OUR ITEMS SELL THROUGH OUR STORE.

Offers left on weekends will not be answered until the following business day. We do not ship, or respond to questions on Saturday and Sunday. We ship large items within 1-3 days of payment received. We DO NOT ship to third party addresses. We ship UPS Ground Insured for USA buyers.

Thank you for your interest in our Thiel Audio Equipment. Be sure to check out our other Audiogon and Thiel Audio ads for additional excellent items that will pair nicely with this one. Please, respectful offers only.

Good Luck!!

Center Utopia 原廠沒有網罩

別人有喇叭網罩 我有喇叭蓋

這支喇叭沒有網罩 只有一副喇叭木製的喇叭蓋 . 對我來說我在音響室的喇叭從來不裝上喇叭網罩 . 沒裝上喇叭網罩 聲音絕對會比奘上網照要來的好聽

但是家中有小孩的還是要小心一點 . 小朋友施展他的一指神功很多玩家真的欲哭無淚 . 所以我家嚴格限制禁止小朋友到我的音響室

瓦立不見了

像不像 飯鍋蓋 ?

用不到就收起來

它的體積 真的還不小 蔡琴就變的很小一張了

總面積超過15張CD的大小

回覆 31# 的帖子

哇咧~

我看了尺寸~

沒啥概念~

一看到用cd比~

大小概念馬上浮現~

太強了~

我也是全套用focal的喇叭~

下一次再去高雄~

我一定要過去阿興兄的視聽室鑑賞一下~

好貼心的設計@@"

原帖由 toshinko 於 2010-4-3 05:22 發表
別人有喇叭網罩 我有喇叭蓋

這支喇叭沒有網罩 只有一副喇叭木製的喇叭蓋 . 對我來說我在音響室的喇叭從來不裝上喇叭網罩 . 沒裝上喇叭網罩 聲音絕對會比奘 ...

石中劍終於遇到了亞瑟,
恭喜阿興老師更靠近烏托邦一大步

興哥

請問中置喇叭含腳架總高度是多少

價錢可以悄悄跟小弟說一下嗎?

悄悄傳到MYAV也可

感恩

原帖由 AV888 於 2010-4-4 02:53 發表
興哥

請問中置喇叭含腳架總高度是多少

價錢可以悄悄跟小弟說一下嗎?

悄悄傳到MYAV也可

感恩

高度是66cm

價格 MyAV 查的到以往的二手價

ART 喇叭線

前幾天 我到熟悉認識的音響店訂一條1.8M 的中置喇叭用電源線

老闆 問我要用什麼線 (要高級的還是一般的就好)
我當然說.......一般的就好 (沒錢 不能用太好的線材所以.....能用就好)

當然 老闆與我交情很好 知道我買了這顆Utopia senter 他說 阿興 我幫你用義大利的ART喇叭線來作這條線
我說  好  但是我沒那麼多錢可以花  我還要買多聲道後級
老闆說 那你打算花多少錢 (我大概知道行情)

我說 2000元 (我就想用2000元內的線材)

老闆說 那你要多長
我說 1.5米
老闆說 我幫你用ART5.0的來作喇叭線材  就作1.8米長好了
我說  好 (當然好 價格有優惠到)

今天 我在友站問了這條線的價格
嚇死我了........(以下是他的報價)

請問 ART MONOLITH 5.0 喇叭線 一米多少錢 ?

謝謝

嗨~您好

MONOLITH 5.0 喇叭線1米~特價:2800元

內徑2股主線

ONIX的鍍金Y 差
<script src='http://img22.imageshack.us/shareable/?i=dsc03239v.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

<script src='http://img215.imageshack.us/shareable/?i=dsc03244j.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

看完以上文章  你知道我想表達什麼嗎 ?

嚇死我了 老闆說過這條ART的進價是每米 XXX

說這樣已經夠明白了  應該不用再解釋了吧

我不知道這種直來直往的個性會得罪多少廠商

但是 我看到音響的黑洞 我有話不說 我心裡難過

有多少證據 講多少話 是為了保護自己不會被告

有話直說 是想幫助那些不知行情的人可以省點錢

以上 存屬資訊參考 (資訊全部屬實 . 我已經附上我的喇叭線材照片已視公正)

借問一下
http://www.supersonido.es/cas/site/productos-ficha.asp?id=4582

這顆大家的評價如何

最近對這顆有興趣

Frequency Response

40Hz - 160Hz

Power Handing

1000Wrms

Bi-wiring

No

Tri-wiring

No

External divisor filter

DRIVE UNITS:

Unit 1

16" W Woofer, 3" voice coil, multiferrites magnet

Conectors

Normal

Uncouple

Yes

Finished

Classic, Signature, Avant-garde

Magnetic shielding

No

Dimensions (H x W x D)

19.7In x 20.9in x 24.9in

Weight

52 kg (without packaging)

Guaranty

2 years

39# 尊寶

新款的Utopia sub 重低音

重量差很多

價格貴很多

連低頻也少很多

你喜歡就好  我是不會買這顆
也可以這樣說
拿這顆換我家的這顆重低音

我抵死不從

您需要登錄後才可以回文 登入 | 註冊